Je kent dat gevoel vast wel, je wil graag online iets nieuw kopen maar je bent er niet zeker van dat het de goede maat zal zijn. Wij willen je daar graag bij helpen. 

Trollbeads heeft verschillende maten in z'n collectie armbanden en bangles. Zo ben je er zeker van dat er een exemplaar is dat perfect rondom jouw pols past.

 

Zilveren armbanden

maattabel zilveren armband

Hoe ga je te werk?

Je kan het best een lintmeter gebruiken om zo makkelijk de omtrek van je pols te kunnen nemen. Je gaat deze na op het breedste punt van je pols. Tel daarbij 2 cm extra zodat er nog voldoende ruimte over is aan je pols wanneer de armband volledig vol is. 

De lengte van de armbanden is steeds inclusief het slot. De standaardlengte van een slot is 2 cm, behalve voor Grote Bloem- en Grote Visslotjes. Op bovenstaande afbeelding zie je een armband van 20 cm waarvan de eigenlijke lengte dus 18 cm bedraagt. 

 

Bangles

Hoe ga je te werk?

Zoals bij de zilveren armbanden maak je hiervoor gebruik van een lintmeter. Meet opnieuw op het breedste deel van de pols. Zorg er ook hier voor dat de opening van de bangle groot genoeg is zodat je hem over je pols kan schuiven, maar ook niet te groot zodat hij van je pols glijdt. 

Op bovenstaande foto kan je de verschillende lengtes met de daarvoor overeenstemmende maten van de bangles. Je kijkt dus best even na of de opening over de zijkant van je pols kan schuiven. Is het net iets te nipt, kies dan een maatje groter zodat de bangle nog steeds comfortabel gedragen kan worden als er kralen aan hangen.

Ben je toch nog niet volledig zeker van de maat? Stuur ons dan gerust jouw polsmaat door en dan kijken wij voor u na welke maat het beste bij uw pols past!