Phi Juwelen -  shop@phi-juwelen.be 

Onze garanties

Garantie op uurwerken

Bij de aankoop van een uurwerk, krijgt u steeds een internationale garantie van twee jaar. Op een dergelijke garantie zitten uiteraard beperkingen. Zo geldt ze enkel en alleen op het binnenwerk van het horloge. Alle beschadigingen aan de buitenkant van het horloge worden niet door de garantie gedekt. Ook batterijen vallen niet onder garantie.

Scheelt er binnen de twee jaar toch iets aan het binnenwerk van het horloge dan wordt ze, op vertoon van het garantiebewijs, onder garantie gerepareerd.

Hieronder een overzicht van beschadigingen die niet onder garantie vallen:

  • Beschadiging aan de band
  • Beschadiging aan de kast of kroon
  • Barsten in het glas
  • Verloren edelstenen of zircoontjes
  • Lege batterij
  • Waterschade
  • Schade die toegebracht is aan het binnenwerk door uzelf of door derden

OPGEPAST! Inden een horloge niet meer werkt, probeer ze dan zelf niet zomaar te repareren of de batterij te vervangen. Doet u dit toch, dan vervalt de garantie!

Garantie op juwelen en trouwringen

Bij gouden juwelen krijgt u bij ons zes maanden garantie op fabricagefouten of eventuele losse steenzetting. Witgouden juwelen worden allemaal voorzien van een laagje rhodium. Dit laagje rhodium slijt na enige tijd af. Er wordt daarom ook geen garantie gegeven op het verkleuren van witgouden juwelen. Deze kan u bij ons wel terug laten rhodiëren.

Op parels wordt er geen garantie gegeven op beschadiging door het gebruik van schadelijke producten zoals parfum, body lotion of haarlak.

Bij trouwringen is het zo dat u van ons drie jaar lang garantie krijgt op verlies en diefstal en levenslange garantie op fabricagefouten en steenzetting. Deze garantie geldt zolang u de ringen een maal per jaar binnenbrengt om te laten controleren of de steentjes nog goed vast zitten.